Energieprijzen 2019 vergelijken

De beste energie aanbiedingen en de goedkoopste energieleverancier 2019 gaan echt samen. De concurrentie is groot en er wordt enorm gestunt met scherpe energietarieven. De beste 6 acties vind je in een overzicht, zo kun je deze goed met elkaar vergelijken.

Groene energie / duurzame energie

Een paar jaar geleden was groene energie nog iets van de toekomst, maar tegenwoordig is het zeer actueel. Aangezien de fossiele brandstoffen stilaan uitgeput beginnen te raken zullen we steeds meer gebruik gaan maken van groene energie. Door het kabinet worden ook steeds meer initiatieven aangeboden om energiezuiniger te gaan leven. Ook het stoppen van aardgas uit de grond pompen in Groningen is een feit. Nieuwe duurzame oplossingen zijn zonne energie en windenergie. Deze vormen van groene energie (stroom) komen we ook veel tegen in het Nederlandse straatbeeld en op zee. Denk aan windmolenparken in de polders en daken vol met zonnepanelen. De iets minder bekende, maar daarom niet slechtere bronnen, zijn waterenergie en bio-energie. Deze worden voornamelijk door het bedrijfsleven gebruikt.

Groen voor behoud van de wereld

Door gebruik te maken van duurzame energie (groene stroom) zorgen we er ook voor dat onze kinderen en kleinkinderen later nog van de natuur kunnen genieten, wat natuurlijk nog meer voordelen met zich meebrengt. Bij het produceren van grijze energie komt namelijk veel CO2 vrij, wat zeer schadelijk voor het milieu en ons klimaat is. Bij groene energie is die CO2 uitstoot aanzienlijk lager of deze is er zelfs helemaal niet.

De voordelen van groene energie:

  1. Beter voor het milieu, minder CO2 uitstoot
  2. Uiteindelijk rijden auto's ook op groene stroom
  3. Groene energie afnemen is indirect investeren in meer ontwikkeling

Nadelen van de groene stroom en gas:

  1. Minder mooi landschap door windmolens, zonnepanelen en waterkrachtcentrales
  2. Voorzieningen zijn nog erg duur i.v.m. nieuwe investeringen
  3. Geluidsoverlast van windmolens in de buurt van woonwijken

Het is aan jezelf om de voordelen en nadelen van groene energie ten opzichte van grijze energie tegen elkaar af te wegen. De energie aanbiedingen 2018 zijn voornamelijk gericht op groene stroom! Wij proberen ons steentje dan ook bij te dragen in deze ontwikkeling. Maar verder kijken naar de goedkoopste energieleverancier kan hier.

Soorten duurzame energie voor stroom

Bio-energie
Deze vorm van duurzame energie wordt opgewekt uit plantaardige materialen, ook wel biomassa genoemd.

Geothermische energie / warmtepomp
Met deze methode wordt warmte uit de aarde gewonnen en uit de lucht.

Zonne-energie
Het zonlicht en de warmte van de zon worden door zonnepanelen opgevangen. Dit om duurzame stroom en warmte te produceren.

Wind energie
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de windkracht om een elektrische generator aan te drijven en zo duurzame energie op te wekken. Het bekende voorbeeld hiervan zijn de windmolens.

Energie uit water
De golfbeweging, hoogteverschil van de getijden, het verschil in zoutconcentratie en temperatuursverschillen aan de oppervlakte en dieper in het water. Dit alles kan worden gebruikt om duurzame energie op te wekken.