Energieprijzen 2019 vergelijken

De beste energie aanbiedingen en de goedkoopste energieleverancier 2019 gaan echt samen. De concurrentie is groot en er wordt enorm gestunt met scherpe energietarieven. De beste 6 acties vind je in een overzicht, zo kun je deze goed met elkaar vergelijken.

Inkoopprijzen energie blijven stijgen

Per 1 november 2017 bereikte de prijs voor olie en gas op de internationale markten de grootste hoogte in 2 jaar tijd. Een vat olie kost bijna 62 dollar. Deze stijging is opvallend omdat ook de dollar de laatste weken weer stijgt. De stijgende energieprijzen hebben dan ook hoofdzakelijk te maken met het internationale olieaanbod van Saudi-Arabië en schaliegas uit de Verenigde Staten. Zowel Saudi-Arabië, welke deel uit maakt van de OPEC-landen als Rusland welk niet deel uitmaakt van de OPEC-landen hebben voor 2018 nieuwe afspraken gemaakt de productie te beperken. Door overaanbod op de gas en oliemarkt de voorbijgaande 5 jaar gingen de prijzen juist naar beneden. Door onderling afspraken te maken hebben de grote producerende landen de energieprijzen weten te laten stijgen de afgelopen 24 maanden.

Dalende euro nadelig voor energieprijs in Nederland

Doordat de euro trein verliest ten opzichte van de dollar en er internationaal vooral gas wordt ingekocht zullen energieleveranciers periodiek hun leveringstarieven bijstellen. Dat gebeurt in Nederland bij de meeste energiemaatschappen twee keer per jaar. Op 1 januari en 1 juli. De afgelopen 2 weken was de temperatuur ook lager dan verwacht, dat is eveneens nadelig voor de ontwikkeling van energieprijzen. Deze factoren zullen de energieprijs per eenheid m3 gas en wellicht ook kWh elektriciteit per 1 januari 2018 negatief kunnen beïnvloeden. Consumenten die deze prijsschommelingen willen voorkomen kunnen hun energietarieven vastzetten of overstappen van energieleverancier en kiezen voor een voordelige actie. Doordat de energiebelastingen volgend jaar ook omhoog gaan is de verwachting dat huishoudens gemiddeld minimaal € 70,- gaan betalen voor hetzelfde energieverbruik. Met de stijgende energieprijzen kan dit nog schrijnender uit gaan vallen in 2018.